Events

Organiseert u een evenement? Dan heten we u van harte welkom in de zalen en tuinen van het Amstel Boathouse. Trots dragen deze de namen van de imposante spiegelretourschepen waar de VOC mee op pad ging. Het spiegelretourschip was het belangrijkste type transportschip van de VOC, een zeilschip voor vervoer van goederen en personen. De uitstraling van deze schepen is te voelen zodra je de zalen betreedt en de zalen ademen dan ook zowel historie als dynamiek.

De tuinen kunnen bijna net zo divers ingezet worden als de VOC-schepen en bieden met een capaciteit van 20-200 personen de ideale (buiten)ruimte voor elke happening.

Capaciteit en mogelijkheden

Onze zaalcapaciteit varieert van 12 tot 350 personen. Er zijn uiteraard verschillende opstellingen en combinaties van zalen mogelijk. Amstel Boathouse beschikt over een capaciteit van maximaal 1.000 personen en heeft daardoor voor elke gelegenheid de geschikte ruimte beschikbaar.

Halve Maen

In De Halve Maen kun je heel goed kleine gezelschappen ontvangen. De ruimte bevindt zich op de begane grond en ontleent haar naam van een schip van de VOC, Vereenigde Oost-Indische Compagnie. Op dit schip voer kapitein Henry Hudson in september 1609 de baai in wat later de haven van Nieuw-Amsterdam werd. Later zou de nederzetting worden omgedoopt in New York.

 

 

 

Capaciteit

12 - 40 pers.

Grootte

55 m2

Photo Room
Wapen van Amsterdam

We hebben deze geheel gerenoveerde ruimte genoemd naar het spiegelretourschip ‘Wapen van Amsterdam’ vernoemd. In 1653 werd dit prachtige schip voor de Kamer van Amsterdam gebouwd op de VOC-werf in Amsterdam. Het beroemde schip vervoer diamanten, parels en tin van Batavia naar Amsterdam, toen het veertien jaar na voltooiing in IJsland verging.

.

Capaciteit

30 - 80 pers.

Grootte

80 m2

Photo Room
Waterland

De Waterland is de tweede tuin van Amstel Boathouse. Dit is een heerlijke lichte zaal door het glazen dak. Het hele jaar door is het goed vertoeven in de tuinen vanwege de fijne open uitstraling door het contact met buiten. Deze locatie is ook te combineren met de Hollandse Tuin waardoor er een mooie grote ruimte ontstaat met een eigen bar, een eigen ingang en mogelijkheid tot een eigen garderobe. Aan de andere zijde van deze zaal is Het Wapen van Amsterdam ook nog bij te voegen, waardoor de capaciteit nog groter wordt.

Capaciteit

20 - 80 pers.

Grootte

105 m2

Photo Room
Hollandse Tuin

De Hollandse tuin is één van de drie de tuinen van het Amstel Boathouse. Alle tuinen zijn voorzien van een glazen dak. Door het ruimtelijke gevoel dat deze bijzondere architectuur creëert, zijn de tuinen uitermate geschikt voor (creatieve) meetings, maar ook een ideale plek om gasten te ontvangen voor privéfeesten zoals een jubileum.

Capaciteit

40 - 120 pers.

Grootte

105 m2

Photo Room
Batavia

De Bataviazaal kijkt uit over het groen van het Martin Luther Kingpark en u geniet hier van het daglicht dat via het glazen dak en pui de zaal vult. Deze ruimte is uitermate geschikt voor borrels, recepties, vergaderingen en creatieve sessies.

Capaciteit

12 - 45 pers.

Grootte

55 m2

Photo Room
Hollandia

In de riante Hollandia zaal waant u zich door het uitzicht op de Amstel bijna in een VOC-schip. Het schip de Hollandia (1602) vertrok op 22 december 1607 met zes andere schepen vanaf het Spanjaardsgat bij Texel.

Capaciteit

35 – 130 pers.

Grootte

125 m2

Photo Room
Oranjezaal

De prachtige en riante Oranjezaal is een pronkstuk. Het is vernoemd naar het schip De Oranje uit 1750, zag het licht op de VOC-werf in Enkhuizen en was ruim twintig jaar in gebruik van de VOC. Ruim twintig jaar later na bouw is dit schip in Indië verkocht.

Capaciteit

45 - 200 pers.

Grootte

150 m2

Photo Room

ANDERE WENSEN? LAAT HET ONS WETEN!

We bieden graag een optie aan op maat, zodat alle mogelijke wensen waargemaakt kunnen worden!